CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

welcome to my life~~~

selamat datang ke blog aku,,,,,,,,
selagi nyawa masih ada, selagi ada masa selagi itu aku akan mencoret liku2 kehidupan yang telah aku tempuhi,,,,,

Tuesday, April 26, 2011

kau dan aku....

ya allah, aku mohon padamu agar memberikan seorang sahabat yang betul2 menghargai diriku... 
alhamdulilah.. kau telah makbulkan doaku ini...
teringat lagi saat seseorang ini hadir dalam diriku dan membuat diriku sangat berharga dan dilayan sebagai seorang sahabat... aku sangat bersyukur ya allah kerana kau telah menghadirkan insan yang bernama NUR IMANIE FATIHAH...thanks iman, sudi jadi kawan ngn tqa...tqa sangat terharu dan tqa rasakan diri tqa sangat bahagia bila bersama kamu.. kamu sering menjadi peneman diriku tatkala diriku dalam kedukaan dan dalam kegembiraan... kamu juga sering memberi semangat tatkala diriku lemah tanpa hala....
namun,,,
aku memohon kepadamu andai sepanjang kita berkenalan, aku sering melukakan hatimu tanpa ku duga, tidak terlintas mahupun terniat pun aku ingin melukakan hatimu...
dan ketahuilah diriku sangat menyayangi dirimu lebih dari nyawaku sendiri.. =(
andai dirimu terluka mahupun berduka, diriku turut sengsara 
andai dirimu bahagia, ku turut gembira...
IMAN, 
andai satu hari kita ditakdirkan berpisah,
ku harap,persahabatan yang kita jalinkan tidak akan terputus sampai disini
dan ketahuilah kamu adalah seorang insan yang betul2 memahami dan menyayangi diriku
kini.....baru ku dapat rasakan bagaimana adanya seorang sahabat sejati tatkala kau muncul dalam diriku...
thanks iman, sudi hadir dalam diriku.... 
sayang kamu ketat2... 
suka duka kita bersama memang tidak dilupakan dan ia merupakan kenangan yang terindah buat insan biasa ini... 

Friday, January 7, 2011

new sem, new life...

diam x diam sem ni aku dah sem 4... wah x caya ek???? emmm masa akan berjalan tanpa henti namun setiap detik dan jam yang kita lalui mesti banyak halangan dan dugaan yang kita perlu tempuhi...
baru seminggu je kuliah aku rasa macam dah sebulan dah aku kuliah... mengapa???? coz aku rasa assgmnt sem ni sangat mencabar... maklum ar kan tahun depan aku habis.. emm pulak dah sem ni ada org baru masuk group aku.. ada orang yang aku rasa A ni macam cari aku bila perlukan je... ish x suka aku.. dah ar nk cuba rampas kawan baik aku,,, tapi x pe ar tu semua dugaan buat aku... mak mak rindu kat makkkkkkkkk.... mengapa dia muncul kala aku tidak mampu mengharunginya..... fatinnnnnnnnnnnnn aku rindu sama kamu...

iman namamu seindah kilauan bintang di syurga,,, hadirmu pengubat segala duka dan lara... tanpamu ku rasa hilang tanpa hala...terima kasih iman kerana hadir dalam diriku dan dirimu amat bermakna buatku..... 

ya allah, tabahkan hati hambamu ini untuk menempuh segala ujian dan dugaan yang mendatang..... aku takut ya allah aku tidak mampu menanggungnya,,,, 


video


Wednesday, December 1, 2010

balik kg.. oo balik kg....

ya allah x sabarnya nk balik kg... aku rasa lama sgt aku duk kat khar.... emmm sebut pasal khar, banyak perkara yang berlaku first msti ar kita org kna jawab final.... aku bersyukur sangat dapat romate macam azi study hard dan ia mempengaruhi aku juga untuk study hard....... lepas tu aku kna lak fikir mengenai kempen yang ingin aku jalankan pada sem depan... so x tahu ar.. mula2 aku ingat kna korbankan masa cuti aku namun lepas tu meeting tu dicancelkan.... ya allah masa tu tuhan je tahu betapa bahagianya aku dapat pulang ke kg halamanku....berbalik pada kisah tadi... cian lak aku tgk abg a ni terpaksa ar call kak t ni utk dapatkan maklumat mengenai tarikh yang ingin dijalankan ini... namun, aku amat kecewa ngn sikap akak ni coz sanggup dia melayan kami macam ni.... sakit hati gak aku tgk keadaan cam ni... sepatutnya dia kena ar bagi kerjasama dan jangan lepas tangan je.... ish3 dush2 gerammnya..... tapi aku nk wat camne.... kita kna sabar ar kan sabar tu separuh daripada iman,,,, so skung aku tengah meniti hari saat yang paling bahagia buatku..... iaitu "berada di sisi keluargaku",,,, 

Saturday, November 27, 2010

suka duka exam.....

tadi baru start exam,,,,
ya allah,,,, tuhan je tahu...
emm biasa ar exam kan ada senang ada susah....
nasib baik ar ada gak soalan spot,,,, dan aku syukur sgt2 dapat romate yang baik hati sanggup bagi soalan spot kat aku,,,,
zaman skung,, susah giler nk dapat romate yang memahami dan sangat care kat kita,,,, semua masalah dia sanggup tolong kita,,,,
ingat ag sehari sebelum masuk exam, aku diuji kesabaran aku... masa tu aku ingat malam2 aku nk call mak aku tapi x de topup so aku g ar turun bawah dengan malsnya dengan sorg kawan aku ni... nama dia iman,,, dia baik sgt2 aku suka ngn dia,,,, masa aku nk topup tu ramai gak ar yang suruh aku topup kan utk mereka so aku ltak ar  no aku pas2 leh plak akak kat kdai topup tu masuk salah reload kat no lain,,, ish3 akk tu dah ar muka ketat macam nk makan penumbuk je.... sombong nk mampus dia leh cakap dia x tahu,,,ya allah masa tu tuhan je tahu...
so nk pendekkan citer aku call ar kat no yang dapat duit aku free tu... sabar ag,,, dia leh cakap dia x tahu nk share topup pas2 x ganti pun duit aku.... ish3 gerammmmmmmmmmmmmnya,,,, nasib baik ar iman ada dia yg cool kan aku. balik2 romate aku pun bagi semangat kat aku,,,, nasib baik ar aku leh study klu x..... susah jadinya.. huhu
malam2 aku call ar kak aku and aku story mory ar citer aku kat dia pas2 dengan x sanka2 jap ag akak aku reload kan aku... best ar syg giler kat akak..... ^_^ emm dan esoknya alhamdulilah aku dapat gak ar jawab exam,, walaupun x tahu betul ke x....hehe
cukup ar sekadar coretan aku tuk malam ni.... dan aku harap aku dapat jawab exam tuk 4 hari lagi...
Ya ALLAH... lapangkanlah dadaku... terangilah hatiku... tenangkanlah jiwa n fikiranku... permudahkanlah segala urusanku... Sesungguhnya.. hanya padaMu ak memohon pertolongan n hanya padaMu jua ak berserah

.

Wednesday, October 13, 2010

sahabat, kawan atau teman.......


video
sahabat, teman mahupun kawan adalah orang yang paling rapat dengan kita. Namun, semua itu membawa erti yang berbeza-beza. Untuk mencari sahabat sejati amat sukar umpama mencari sebutir mutiara di dasar lautan. kawan untuk bergembira amat senang dicari, namun untuk mencari teman yang suka dan duka bersama amat payah. apabila kita sudah menganggap mereka sebagai kawan kita, namun kadang kala kawan mahupun teman baik kita akan berubah serta merta. entah ar susah nak dijangka perasaan dan hati orang lain, benar ar kata pepatah "rambut sama hitam, hati lain-lain".


aku pernah mempunyai kawan baik sejak aku dari tingkatan 1 hingga 3. kami memang rapat ar. senang citer hubungan kami umpama "isi dengan kuku". kalau dikenang waktu itu, memang bahagia. bagiku dia adalah kawan yang terbaik yang pernah aku jumpa dalam hidupku. namun nak dijadikan satu citer, lepas tamat form 3 aku dan dia dapat masuk MRSM yang sama. pada mulanya hubungan aku dan dia masih sama namun, dia dan aku tidak sekelas... lepas tu hubungan kami pun semakin renggang. benar ar kata orang " bila jauh bau wangi, dah dekat bau busuk". dan apabila kita orang bertembung di mana-mana, aku rasa macam kami tidak kenal antara satu sama lain. maklum sajalah kami tidak sebilik, sekelas, so romate dia semua orang bandar..... kl pulak tu.... so dia maybe rasa aku ni macam orang kampung..... aku x kisah...... sejak dari itu, aku rasa tiada kawan baik pun x pe kerana bagi aku cukup ar keluarga dan ibu bapa kita yang menerima dan memahami kita buat selama-lamanya.....


p:s/ kena ar bijak memilih kawan.... jgn sampai kawan makan kawan... huhu